top of page

EVEN VOORSTELLEN

"The most important thing in communication is hearing what isn't said."

- Peter Drucker (Amerikaans bedrijfskundige) -

Hans Nijhout is een full certified MfN & ADR Registermediator
Hans Nijhout
  • MfN Registermediator
  • LVV geregistreerd Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen & Integriteit

Mijn naam is Hans Nijhout. Na mijn (civieltechnische) opleiding aan de militaire academie, heb ik in mijn jonge jaren als genieofficier mijn kennis verrijkt met een studie economische bedrijfskunde. Op mijn 30ste werd ik aangetrokken door het bedrijfsleven. Ik heb vervolgens met veel plezier en gedrevenheid gewerkt voor- en bij een grote diversiteit aan bedrijven (FMCG, coöperatie en familiebedrijven) in leidinggevende en directiefuncties en ben directeur-eigenaar geweest van een MKB+-bedrijf in transport, logistiek en facilitaire dienstverlening. In 2011 heb ik mijn aandelen verkocht. Door de tijd, ruimte en rust, die door deze verkoop ontstond, heb ik de kracht van mediation als alternatieve conflictoplossing kunnen verkennen en ervaren. Inmiddels heb ik als MfN-registermediator vele zakelijke- en arbeidsmediations mogen begeleiden. In 2016 heb ik de specialisatie straf- en herstelmediaton gevolgd en begeleid ik als mediator bij de rechtbank/het gerechtshof in Den Haag verdachten/daders en aangevers/slachtoffers bij herstel van henzelf en hun omgeving. 

In 2019 ben ik opgeleid tot gecertificeerd en LVV-geregistreerd Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangs vormen en Integriteit.

 

De eigen kracht van mensen
Vanuit mijn (vroegere) functie als bestuurslid bij VNO-NCW Den Haag had ik de kracht van bemiddeling/mediation al ervaren. Wat mij elke keer enorm aanspreekt is de toekomstgerichtheid en het feit dat het de eigen kracht van mensen centraal stelt bij de zoektocht naar betekenisvol herstel/oplossingen in vaak nare en emotionele zaken.

 

Neyenz Mediation

Door het voltooien van een door de Mediators federatie Nederland (MfN) erkende opleiding tot Mediator ben ik MfN-registermediator. In die hoedanigheid ben ik in 2012 de mediationpraktijk Neyenz Mediation gestart.

 

Resolute Mediation

In 2013 heb ik mij als partner aangesloten bij Resolute Mediation (www.resolute-mediation.nl), een mediationkantoor voor de zakelijke markt gespecialiseerd in arbeids- en business mediations. Met inmiddels 10 partners-registermediator is Resolute Mediation in staat een landelijk dekkend netwerk aan te bieden.

Secundaire activiteiten

Ik ben tevens actief als buurtbemiddelaar bij complexe, vaak meervoudige geschillen tussen inwoners. Als buurtbemiddelaar heb ik al meer dan zestig zaken overwegend succesvol begeleid. voor de gemeente Zoetermeer (www.buurtbemiddelingzoetermeer.nl).

bottom of page